Det er ikke ligegyldigt, hvordan dit stråtag ser ud. Det ved vi.

Rygning / Mønning.

Der findes mange typer rygninger / mønninger – og det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvad der er det rigtige for dig. Derfor har vi her samlet lidt information omkring vores materialer, men også de rygnings- og mønningsmetoder, vi tilbyder. Vi rådgiver dig altid, så vi sikrer, du får den helt rigtige rygning.

Materialer af højeste kvalitet

Historisk set blev rygningsmaterialet valgt ud fra egnen, hvor stråtaget skulle tækkes. Områder med hede benyttede for eksempel oftest lyng. Vi benytter oftest havrehalm og lyng til vores rygninger, men har også stor erfaring med andre typer rygningsmaterialer såsom kobber/stål, græstørv, tegl og rør, hvis du ønsker det.

Når vi bruger havrehalm til dit tag, er du sikret en solid og slidstærk rygning. En klassisk og flot afslutning på stråtaget. Og ved hjælp af kragetræer kan vi forlænge levetiden betydeligt. Vi beskriver kragetræer længere nede på siden her.

Hvis du ønsker et lidt mere æstetisk udtryk i dit stråtag, kan du overveje lyng som rygningsmateriale. Lyng giver ikke en ligeså tæt rygning, derfor er det tækningen af rygningens rørdel, der har betydning for tætheden. Lyngen giver et smukt og naturligt udtryk.

Ny rygning / mønning på dit stråtag

Ved Stråtag Fyhn sørger vi naturligvis for at skaffe rygningsmaterialer af allerhøjeste kvalitet til vores kunder – uanset hvilket rygningsmateriale du vælger.

Grundighed fra start til slut - og stor erfaring med rygningsarbejde.

Hos Stråtag Fyhn kan vi både udføre teglrygning (også kendt som hollandsk rygning), kobberrygning og stålrygning. Vi tilbyder desuden både engelsk og lollandsk mønning af tagrør, hvis du ønsker det.

Vi river selvfølgelig rygningmateriale ned efter endt arbejde og efterlader et pænt resultat. Vi kan også rive dit tag ned for mos, hvis du ønsker det.

Uanset hvilken metode du vælger, garanterer vi et gennemarbejdet stråtag, du kan have glæde af mange år frem.

Kragetræer (rygningstræer)

Du kan tilvælge, at dit stråtag skal have kragetræer. Fordelen ved at have kragetræer på dit stråtag er, at de forlænger rygningens levetid, idet de holder rygningsnettet tæt til rygningsmaterialet. Ved Stråtag Fyhn benytter vi egetræ til kragetræerne, fordi egetræet er slidstærkt i al slags vejr. Vi går op i vores håndværk og vælger derfor også altid at håndkløve kragetræerne. Det giver et naturligt og smukt resultat. På den måde er du sikret den bedste kvalitet og den længste holdbarhed.